Latua!

Lentävän Lapasen Tarja ja Taina tarttuivat suomalaisten Tour de Sock -kilpailijoiden ideaan laittaa pystyyn suomalainen sukkien neulomiskilpailu, Sukka-Finlandia. Kilpailu alkaa itsenäisyyspäivänä ja päättyy Kalevalanpäivänä.

Kun idea on mahtava ja liikkeelle lähti ihan heti myös joukko suunnittelijoita, lankayrittäjiä ja -kauppoja, tulostakin syntyy ennätysajassa. Ja mikä suunnittelijajoukko! Veera Välimäestä Merja Ojanperään, kärkinimet. Ja köh, olen siellä minäkin! Lastenkirjoistaan tunnettu ja monesti palkittu kuvittaja ja graafikko Kristiina Louhikin on saatu mukaan kuvittamaan kilpailua. Hänen kuvansa ilmaisevatkin kilpailun leikkimielistä ydintä mainiosti.

Sukka-Finlandialla on koossa jo hieno joukko yhteistyöyrittäjiä (lisääkin on tulossa), nettisivut avattiin ja kilpailualuekin on kohta valmis avattavaksi. Taustalla on ajatus suomalaisen käsityön ja käsityöyrittäjyyden tukemisesta sekä käsityötaitojen lisäämisestä ja yhteisöllisyydestä, mutta ydintä on hyväntekeväisyys. Kilpailun tuotto lahjoitetaan hätää kärsiville.

Esikuvakilpailuihin osallistumista on rajoittanut muun muassa kilpailukieli (englanti). Sukka-Finlandia käydään suomeksi eikä kilpailijan tarvitse rekisteröityä englanninkieliseen Ravelryyn tms. vaan kisalle tulee suomenkielinen kilpailualue.

Säännöt ovat pistetaulukkoa vaille valmiit, niissä on otettu myös kokemukset muista kilpailuista huomioon. Järjestäjät haluavat tehdä kilpailusta hauskan, siksi ulkomaisista esikuvista poiketen kilpailuun tulee myös luova sarja, jossa sukat voi tietyissä rajoissa tehdä hyvinkin vapaasti ja villisti! Harmi, etten voi osallistua, kun olen kilpailun suunnittelijoissa ja taustajoukoissa! Kilpailussa palkitaan myös paras sukkakuva ja hyvästä yrityksestäkin voi irrota voitto. Tärkeintä on hyvä mieli, uuden oppiminen ja mahtava porukka. Myös neulojatapaamisia on tiedossa.

Mukaan voi, ja kannattaa tulla, vaikka haluaisi neuloa sukkia ihan omassa tahdissaan, sillä kilpailussa tehdään hyvää ja osallistuja saa seitsemän ennen julkaisematonta suomenkielistä ohjetta 10–20 euron maksulla. Yhdelläkin parilla voi osallistua kilpailuun.

Ilmoittaudu tässä!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s