Hyvät lupaukset

Tätä seuraavaa kirjaa aloittaessani päätin, että teen ohjeet valmiiksi heti ja teen jokaiselle sukalle parin, ennen uuden parin aloittamista. Olenkin pysynyt melko hyvin päätöksen ensimmäisessä osassa, mutta nyt minulla on kuitenkin neljä paritonta sukkaa. Tosin yksi parittomista on miesten iso koko, mallista on jo neulottu pienempi pari.

Tänään lennän Helsinkiin, toivon, että ehdin matkalla neuloa yhden rästiparin. Himoitsen jo Snurren lankavalikoimia, täällä Italiassa sukkalanka on todella vaikeasti saavutettava ylellisyys. Nytkin jossain seikkailee Handusta lähetetty lankapussi. Toivoa sopii, että se saapuu perille ennenkuin kesäkoti pitää panna pakettiin pakkasten pelossa. Siellä kun ei ole tuplalaseja ja jos yöpakkaset jäädyttävät tiet, olen motissa vuorella.

Olen ihan hurjan innoissani, Sukkasirkukseni on värikäs ja sen ohjelmistoon tulee pitsiä, palmikkoa ja – tietenkin – kirjoneuletta, mutta olen jopa opetellut kirjomaan silmukoita jäljentäen, koska yhden mallin toteuttaminen olisi vienyt muuten hermot. Kolmen langan kirjoneuletta joudutte kuitenkin opettelemaan! Lupaan, että se maksaa vaivan.

Kun palaan tänne viikon kuluttua, edessä on sukulaisvierailu, sisko tulee miehensä kanssa Italiaan patikoimaan ja he viettävät viikonlopun luonani. Kivaa, sillä myös siskoni neuloo. Nähtäväksi jää, saanko houkuteltua hänet testineulojaksi, hänen insinöörintarkkuudelleen olisi nyt tarvetta.

Testineulojaksi?

Testineulojaksi muuten tarvitsisin taas muutaman taitavan, tarkan, kärsivällisen ja nopean neulojan: laita sähköpostia, jos tunnistit itsesi. Tärkeää on myös kyky noudattaa ohjetta sekä tunnistaa ohjeen virheet. Edellä onkin jo kuvattu luvassa olevia tehtäviä. Kuvattavien sukkien langat saat minulta, saat toki pitää sukat itse, kun ne on kuvattu (palautus kesäkuussa 2018). Ja jos lankavarastosi pursuaa värikkäitä sukkalankoja, luvassa on myös tavanomaista testineulontaa omista langoista. Kaikki mallit (ainakin tähän mennessä suunnitellut) neulotaan ohuesta sukkalangasta 2–3 mm puikoilla. Testineulojat palkitaan kirjalla sen ilmestyessä.

Kuvassa on Siri, joka esittelee Puikkomaisterin pipokirjan Ngyen-pipoa. Se on minulle aika tyypillinen hanke: useita värejä, outoja rakenteita 😉

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s